Naiset EIVÄT aina rakastu renttuihin...


... vaan nörtteihin! Juuri niin, suurin piirtein tämmöisiin kuin mitä tuossa oheisessa kuvassa! Minullakin on kotona oma nörtti, kutsuttakoon häntä tässä blogissa vaikkapa Siipaksi. Siippaa ei saa päin naamaa sanoa nörtiksi, se on kuulemma ihan eri juttu. Hän on kuulemma geek, semmoinen tietokonevelho, tai jotain...

Mutta oikeasti tytöt, eikö tuo teksti tuon hepun kädessä olekin ihan hervottoman hauska ja oivaltava? Tai sitten minä olen vähän omituinen (ja olenhan minä, enemmän kuin vähän)...

Tässä olisi taas keskustelun paikka. Haluan kaikilta kommentoijilta kommentteja nörteistä! Minä aloitan. Nörtit ovat älykkäitä ja toisinaan huumorintajuisia. Heillä on usein aika lailla taattu työpaikka, jossa he koodaavat ja juovat paljon kolajuomaa. Tampereen Hervannassa ja Espoon Otaniemessä heitä on melkoinen keskittymä. Noniin, lisää kommentteja! Nörtit maailmankartalle. Tätä toivoo yksi tyttönörtintapainen...:D

Kommentit

Mikko sanoi…
On siinä sellainen tietty ero ainakin englanninkielessä. Nerd on sellainen negatiivinen nörtti, haisee pahalle, vaatteet eivät istu päälle, sosiaalisesti tökerö ja lukee Sosiaalisesti Rajoittuneita.

Geek on enemmän sellainen asenne, kiinnostus tekniikkaan, tieteeseen, scifiin ja kaikkeen muuhun klisheepakettiin liittyvään. Voidaan puhua kulttuurista, jolla on yhtymäkohtia ja päällekkäisyyksiä hakkerien kanssa (Jargon Lexiconin esipuheesta löytää tästä lisää).

Toki nämä samat piirteet voivat usein löytyä samasta ihmisestä.
Alitsa sanoi…
Olet kyllä aivan oikeassa! Niinkuin uutistenlukijat aina sanovat, että hakkerit tekivät pahojaan tietokannoissa. Kun tarkoittivat sanoa, että krakkeri.

Ja kyllä minäkin mieluummin olen geek kuin nerd, mutten kyllä tietokoneista tajua hevonkukkua. Mutta yhden geektestin mukaan olen aika toivoton tapaus: osaan näet osoittaa monia virheitä Apollo 13-leffasta ja teenkin niin kovin
kärkkäästi.:)
Mikko sanoi…
Tämän lisäksi tietysti täytyy huomioida suomalainen vastakulttuuriliike 90-luvulta, Irti Elämästä ja kaikki sellaiset. Ne taisivat enemmänkin olla irtiottoja tyypillisestä suomalaisesta kulttuurista, jossa harrasteita saa olla lähinnä mopolla/autolla ajelu, jääkiekko ja viinanjuonti, pääpaino viimeisimmällä.

Suurin osa oli toki ajautunut internettiin ja sen suomalaisiin esiasteisiin ja taisi olla peräti tekemisissä demoscenenkin kanssa, mutta osa taisi olla vain runotyttöjä. Sittemmin sekin skene taisi hajota, kun kaiken maailman internetfoorumeilla runotytöt saattoivat kokoontua ihan keskenään erossa demoscenenuorista (joiden tuotoksissa kyllä säännönmukaisesti näkee hyvin huonoa runoutta).

Toisaalta olen kyllä saanut seurata kahden geekin keskustelevan hivenen humaltuneena baarissa OpenBSD:n ominaisuuksista, eli se stereotypioista. Toinen niistä on vieläpä julmettu panomies.
Metta sanoi…
Ja hei, tervetuloa ja hauska nähdä sinutkin täällä!

Kauniin turkoosia ulkoasua blogille odottaen,

Metta
Omppu sanoi…
Vau, mä en pysty osoittamaan Apollo 13 -leffasta yhtään virhettä! Kunnioitettavaa.
Alitsa sanoi…
Omppu, James "Jim" Lovell on vasuri. Hanksin Tomppa ei suostunut opettelemaan tätä jaloa taitoa vaan raapustaa oikealla kädellä.

Sillä lailla ei saa Oscareita. Nicole Kidman (joka ON vasuri) voitti tekonenässään Oscarin Virginia Woolfin roolista, kun opetteli kirjoittamaan oikealla kädellä.

Huh, olipa tosi geekiä meikäläiseltä taas :D
Riku IT sanoi…
Hei, mäkin löysin itseni joulun alla Oluthuoneelta vääntämässä jotain OpenBSD:n pf-ohjelman ominaisuuksista toisen geekin kanssa, vaikken siitä järjestelmästä paljon muuta tiedä kuin pallokallalogon. Nyt olis fifty-sixty tsaanssit, että tituleerattais panomieheks. Mutta mun mielestä geekit perii maan, sehän on selvä.

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Spefilukuhaaste jatkuu: 5. Suomalainen spefikirja

Vauvakirjojen aatelia...

Spefilukuhaaste 2018