Hyvin alkaa!

Muovinvähennyskampanjani alkoi loistavasti! Tästä päivästä lähtien teen jogurttini itse. Löysin tämmöisen reseptin, jota noudatin tunnontarkasti:

***

Bulgarianjogurtti
(vajaa 1 litra)

7 dl maitoa
purkki bulgarianjogurttia (1,5 dl)
3/4 dl maitojauhetta

1. Sekoita maito, jogurtti ja maitojauhe. Kuumenna seos 40-asteiseksi.
2. Anna seoksen jäähtyä 20 asteeseen. Kaada seos termoskannuun.
3. Anna tekeytyä jogurtiksi. Tarjoa kylmänä.
* valmista jogurtti huolellisesti. Kun opit jogurtin valmistamisen, voit vähentää siemenjogurtin määrää 2 ruokalusikalliseen.

***

Ja näin tein eilen illalla. Ja aamusella minulla oli litra jogurttia! Hyvästi pikkuiset muovipurkit ja myös semmoiset pahviset tötsät, joihin jää aina liikaa jogurttia pohjalle eikä niitä jaksa riittävän huolellisesti huuhtoa, että ne voisi viedä pahvinkeräykseen. Nyt pistän vain pakastimesta marjoja sekaan ja vaikka vähän vaahterasiirappia (taikka vain pelkkää vaahterasiirappia), niin hyvä tulee.

Eli muovinvähennysuudenvuodenlupaukseni (mikä sana!) toteutus alkoi todella hyvin.

Toisella rintamalla ei mene niin hyvin. Nyt kun olen työtön, vietän arkipäiväni järjestöjyränä. Jos ensimmäinen päiväni kolmen eri yhdistyksen asioita pyörittäessä meni vähän poskelleen: kuulin itseni hokemassa "Mä voin hoitaa!" noin kymmenen kertaa. Kieltäytyminen ei minulta vielä onnistu, ei millään.

Kommentit

Metta sanoi…
Tein jugurttia tuolla ohjeella, mutta siitä tuli viiliä, joka maistuu melko happamalta :(. Ei aina voi onnistua.
Alitsa sanoi…
No voi :( Laitoitko termokseen? En tietenkään ilmaissut blogissani, että kerran meni päin mäntyä. Vasta toisella (todella orjallisella ohjeen noudattamisella) homma onnistui.
Metta sanoi…
Termokseen laitoin kyllä, maitojauhetta en sen sijaan löytänyt tähän hätään, joten siitäpä se varmaan johtuu :). Aina ei voi onnistua...
Metta sanoi…
Mitähän aikaa tämä siun kello oikein elää? Nyt on kyllä Lempäälän aikaa puoli kymmenen illalla.

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Spefilukuhaaste jatkuu: 5. Suomalainen spefikirja

Vauvakirjojen aatelia...

Spefilukuhaaste 2018