Toipuvan kahviaddiktin tunnustukset

Minäpä lopetin kahvin juonnin samaan aikaan kun sairastin vatsaflunssan! Pari päivää oli pientä päänsärkyä, mutta se saattoi toisaalta johtua siitä, että en voinut kolmeen päivään syödä mitään kiinteätä ruokaa. Töissä ollessani tuli juotua kaksi mukillista kahvia päivässä ja viikonloppuisinkaan ennen aamukahvikupillista ei minulle juuri kannattanut puhua.

Ajattelin jo, että pääsin addiktiostani aika helpolla, kun ei särkenyt eikä kolottanut mihinkään eikä erityisesti tehnyt kahvia mielikään. Toisaalta, viimeiseen pariin viikkoon en ole ollut päivääkään kunnolla hereillä: luultavasti elimistöni ei oikein ole tottunut pitämään minua hereillä luonnostaan ja edelleen toivoo sitä jokapäiväistä kahviherätystään turhaan.

Eilen minä ratkesin, täytyy tunnustaa. Kaverini mies tarjosi mukin kahvia termoksesta ja äkkiä se tuoksui taivaalliselta, maistui niin hyvältä. Ja ensimmäistä kertaa kahteen viikkoon olin kunnolla hereillä, piiiitkälle yöhön saakka...

Nyt tarvitsen henkistä tukea. Olen menossa viikonlopuksi kotipaikkakunnalleni vanhempiani tapaamaan missä jokaisen päivän tähtihetket juhlistetaan kupillisella kahvia. Korjaus edelliseen: jokainen kahvikupillinen ON päivän tähtihetki, ei siellä kauheasti mitään tapahdu...Miten ihmeessä minä selviän ilman kahvia siellä!?! Varsinkin kun vanhempani ovat samanaikaisesti kauhean pirteitä, kahvin voimalla. Voi siis hyvinkin olla, että maanantaina tänne ilmaantuu lisää ripittäytymistä, mutta haluan vain todella sanoa: minä lähdin sinne hyvissä kahvittomissa tarkoituksissa!

Kommentit

Anonyymi sanoi…
Voi, muistan miten ensimmäisessä Akatemiassamme heräsit aamulla pelästyneenä, että saako täällä kahvia ollenkaan?:) Ja nyt sinulla on paremman elämän projekti menossa muovin lisäksi tälläkin saralla! Onnea vaan kovasti kahvivieroitukseen. Olemme tukenasi hengessä mukana piilottamassa pöönejä, mutta myös jos päätät palata kahvikissojen joukkoon. :)
Omppu sanoi…
Sama riippuvuus mulla on teehen. Jos en saa teetä, alkaa päätä särkeä. Itse asiassa migreenipäänsärkyyn tee auttaa. Isäni, lääkäri, on kertonut teessä olevan jotain ainetta (jonka nimeä en muista) joka laajentaa verisuonia, vaikuttaen näin päänsäryn loppumiseen. Mitä jos alkaisitkin juoda teetä? Vihreä tee suojaa syövältäkin. Tosin viimeaikaisten tutkimusten mukaan kuulemma kahvinjuonti vähentää riskiä sairastua alzheimerin tautiin. Valitse siinä sitten.
Metta sanoi…
Niin, teeriippuvuus on kai yhtä paha. Musta tee ei kait ole sen parempi kuin kahvikaan, mutta vihreellä teellähän on kaikenlaisia hyviä vaikutuksia elimistöön.

Mitä se ihana vihreä tee olikaan? Se mitä joit kahvilla käydessä viimeksi? :)
Omppu sanoi…
Ai mää vai? Ei meillä ainakaan ole kukaan käyny kahvilla... eiku hetkinen, Marialla on joku kahvivempele, kyllä meillä teoriassa voi kahvitellakin. Eri asia on miksi joku haluaisi (hah hah).

Mulla on sellaista Asian Food Marketista Kuninkaankadulta ostettua ihanaa kiinalaista vihreää teetä, joka on maustettu jasmiininkukilla. Vai ajattelitko sitä P&S:sta ostettua Clipperin valkoista teetä, jossa on piparminttua? Sekin näyttää vähän vihreältä.

sanavahvistus: perses (oikeesti!)
Metta sanoi…
Ai, anteeksi, siis Alitsa joi kun käytiin Kahvisalongissa. Vihreä tee jasmiinilla on ihanaa, samoin minttutee, nam! mutta tää oli jotain muuta, irtoteenä niillä sitä oli ja Alitsa tunsi sen ennestään ja sanoi että sitä saa jostain ostaa itsellekin, mutta heti unohdin mistä.

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Spefilukuhaaste jatkuu: 5. Suomalainen spefikirja

Vauvakirjojen aatelia...

Spefilukuhaaste 2018