Pissikset bussissa

Tämä sattumus tapahtui jo parisen viikkoa sitten, mutta Siipan toivomuksesta (lue:vaatimuksesta) tämä juttu tulee tännekin. Sain todistaa erikoista sananvaihtoa kahden pissiksen (p1 ja p2) välillä. Olivat ilmeisesti matkalla työvuoroon opiskelijoiden suosimaan työpaikkaan, joka sijaitsee nykyisen kotoni lähellä. Ikää neitokaisilla oli ehkä juuri ja juuri 18, meikki oli viimeisen päälle kunnossa ja vaatteet taattua H&M-laatua. Seuraava keskustelu tulee lukea mukavalla missi-ässällä, sillen kivasti sihauttaen.

"p1: Mulla on uus läppäri, mut en oikeen osaa käyttää sitä.
p2: Mun piti kans vaihtaa kone, ja mullon vähän sama ongelma. Siihen jäi se Windows vähän vahingossa, kun ei ne myy sitä ilman mitään käyttistä. Pitää vaihtaa se Linuxiin heti kun kerkee, niin tulee jotain järkee siihenki.
p1: Siis mikä se Linux oikeen on? Kun kaikki puhuu siitä ja mä en vaan tajua...
p2: Siis etkö sää tiä! Se on sen suomalaisen Linus Thorvaldsin kehittämä käyttis. Tai siis ei se sitä yksin oo kehittäny, kun oikeesti se on semmonen vapaa ohjelmisto.
p1: Siis vapaa? Ei maksa mitään?
p2: No joo, siis vapaa silleesti, että ei maksa ja sitten silleesti, että sitä voi kaikki kehittää miten itte haluu. Voit koska tahansa käydä netistä päivittämässä uudemman käyttiksen. Niitä on vaikka minkä nimisiä, on Ubuntuu, Red Hatia jne.
p1: Mut mistä ne yritykset sitten saa mitään rahaa, jos se ei maksa mitään?
p2: Ei se oo keneltäkään paljo massii pois, jos yksityiset käyttäjät hakee ohjelmansa netistä ilmaseks. Se on ennemminkin semmoinen räätälöity paketti, jota ne myy vaikka firmoille. Siitä ne ne rahat saa.
p1: Tota pitää kokeilla joskus. Mä en kyllä oikeesti osaa tehdä mitään koneilla. Paitsi oon kerran imuroinut koneen.
p2: Se on ihan helppoo, siitä vaan kokeilee. Mun mielestä kouluissa ja muissa julkisissa paikoissa pitäis kans olla paljon enemmän just näitä vapaita käyttiksiä käytössä, kun ne säästäis niin pitkän pennin, kun ei tarviis maksaa Windowsille pakollisia lisenssimaksuja koko ajan!"

Näin meilläpäin. Pissiksetkin on nörttejä! :D

Kommentit

Riku IT sanoi…
kylläpss ssihahti kivashti munkin korvaan. Melkein yhtä hyvä luettunakin kun sun kertomana. siis hei, mitä niinku nuorille nykyään oikein opetetaan siellä koulussa?
Omppu sanoi…
Mutta pissis kakkonenhan tiesi paljonkin!
Alitsa sanoi…
Omppu, sitähän minä ihmettelinkin, että mistä näitä tämmöisiä pissiksiä oikein tulee! Ihan hirveesti se tiesi ja opetti toisellekin. Kun ei ne ennen tommosia puhelleet!

Pissisnörtit kunniaan! :)

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Spefilukuhaaste jatkuu: 5. Suomalainen spefikirja

Vauvakirjojen aatelia...

Spefilukuhaaste 2018