Pää-ähky

Liityin Hyötykasviyhdistykseen ja viime viikolla postiluukusta tipahti ihana starttipaketti: siemenluettelo, jäsenmaksulasku(noh, ei niin ihana) ja muutama kappale yhdistyksen Pähkylä-lehteä. Viimeksimainittu on kerrassaan lutuinen paketti kirjoittajien tarinoita omista viljelykokemuksistaan (nyt tiedän esim. miten kessusta saadaan tupakkia aikaiseksi, en tosin tee tuolla tiedolla mitään..) ja yleisiä neuvoja ekologisen hyötykasviviljelyn saralta. Valitettavasti lehdestä löytyy myös listaa yhdistyksen myymistä tuotteista. Oli pakko heti tilata tomaattilannoitetta, vermikuliittia ja juurrutushormonia.

Lehdessä on myös ristikko, nimeltään Pää-ähky. Siitäpä nimi tähänkin postaukseen: niin paljon uutta ja ihmeellistä tulee vastaan lähinnä töissä, että pää ei oikein pysy perässä. Pää on kovin raskas ja väsynyt. Ideat tuntuvat hävinneen ja olen kovin aloitekyvytön. Kavereita en ole nähnyt naismuistiin oikein kunnolla. Perinteistä kaamosväsyilyä tämä ei ole, sillä se on menneen talven lumia (jos se lumikin olisi mennyt, niin olisi ihan jees): herään aikaisin eikä mieli tee enää marras-tammikuiseen tapaan päiväunille joka käänteessä.

Olenko siirtynyt suoraan kaamosmasennuksesta kevätväsymykseen? Mikä on, kun tuntuu ettei ole pääkopassa ihan kaikki muumit laaksossa (kiitos, Hehku, hienosta kielikuvasta!)? Kukkaikkunalla sentään on säpinää: pienet maissintaimet tunkevat terhakkaina mullasta ja ensimmäiset paprikantaimet ovat ennättäneet 4-senttisiksi. Huonekasvit ovat heränneet kasvuun ja tuntuvat vaativan koko ajan vettä.

Vinkkejä, toverit! Mikä piristäisi?

Kommentit

Omppu sanoi…
Tee? Kahvi? Huonekasvit? Parvekeviljely? Trampoliini? Kemut? Käsityöt? Laulaminen? Voit valita useampia vaihtoehtoja kerralla. :-)
Anonyymi sanoi…
Kysyn, en vastaa. Kävely ulkona auringossa? Appelsiininsiemenen istuttaminen? Illanistujaiset? Teatteri? Hali? *Tässä yksi hali* Kannatan myös kaikkia Ompun ideoita, etenkin trampoliinia!:)

Olen käynyt kerran hyötykasviyhdistyksen kaupassa siemenostoksilla. Siellä on ihanat, avuliaat myyjät!
Alitsa sanoi…
Kiitos ideoista! Kaikkein eniten tällä hetkellä piristää kyllä ikkunan taimikasvatus, ne peijoonit kun kasvavat silmissä. Heittelen sitten kaikkia taimilla kun meillä tila loppuu! :)

Teatterissa kävinkin, Humalasalon Komeljanttarien Lemminkäinen oli mainio! :)

Töissä väsyttää, mutta syykin on jo nyt ehkä selvillä: täällä minulla on vasta yksi huonekasvi! Asialle täytyy tehdä jotain...
Anonyymi sanoi…
Hyvä huomio tuo kasvien puute töissä, sinnehän saat sitten siirtolaiseksi taimet, jotka eivät enää mahdu ikkunalle.:) Kun ajattelee, että töissä ollaan 8 tuntia päivässä, niin on kyllä tosi tärkeää, että se ympäristö on piristävä, kannattaa ympäröidä itsensä väreillä, kasvien vihreys on niistä parasta! Meillä on avokonttorissa paljon viherkasveja, siitä papukaijamerkki sisustuksesta vastaaville.

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Spefilukuhaaste jatkuu: 5. Suomalainen spefikirja

Vauvakirjojen aatelia...

Spefilukuhaaste 2018