Kas näin notkuu selkä...

Juoksinpa eilen aamutuimaan paikallisbussia kiinni. Juoksutyylini on tuohon aikaan päivästä (vasta herättyä) lievästi sanottuna rento: vain jalat tekevät työtä ja ylävartalo keikkuu mukana notkoselkä mukavasti huojahdellen. Ei näin! Puolessavälissä juoksua tunsin selässäni terävää kipua, mutta eihän sitä juoksua voinut lopettaa kun muuten olisin myöhästynyt bussista.

Päivä jatkui kipujen kourissa: yrittäessäni varoa ristiselkääni, koko ranka jäykistyi kipeäksi. Ja kipulääkkeitähän ei tietenkään voi ottaa mukaan...Jouduin lähtemään töistä kesken pois. Kotona tankkasin itseeni kipulääkettä auttavassa määrin ja oikaisin itseni nukkumaan liian pehmeään sänkyyn. Ei näinkään!

Tänä aamuna en meinannut päästä ylös! Lääkkeet tehoavat todella hitaasti ja joku on korvannut selkäni suoralla ja täysin taipumattomalla puulevyllä. Ja minä olen viimein oppinut läksyni: minä tarvitsen kunnon korsetin! Lihaskorsetin, siis. Selkä ja vatsa tarvitsee jumpata vahvemmaksi, ryhti suoremmaksi. Muuten selkäongelmani tulevat pahenemaan iän myötä ja minusta tulee todella kärttyinen ja käppyräinen mummo.

Elikkäs nyt, ystävät, hyviä vatsa- ja selkäliikkeitä, kiitos!

Kommentit

Hehkuvainen sanoi…
Pilatekseen, mars! Vilmankämmen instituutista löytyy erinomainen ohjaaja. Ja myöskin hyvä (ja äärimmäisen suosittu) kiropraktikko. (Ilmainen mainos.)
Birgitta sanoi…
Auts, onpa ikävää! *Parantava hali* Kannatan Hehkun vinkkiä! Lisäksi ajattelin suositella fysioterapeutin ohjaamaa selkäjumppaa, jota jotkut liikuntapaikat järjestävät. Fysioterapeutti osaa neuvoa oikeat liikkeet erilaisille selkävaivoille. Kannattaa ehkä jopa käydä fysioterapeutin vastaanotolla saamassa henk.koht neuvontaa.
Alitsa sanoi…
Hmm. Pilates. Voisi olla nastaa. Ja fysioterapeutti myös. Kun on tosi mälsää tämmöinen notkuilu. Kiitos neuvoista!
T. nimim. kolmatta päivää kipulääkkeillä ylös
Omppu sanoi…
Auts. Vinkki: istumaannousut ovat pahaksi, yläselän maasta kohottaminen selälle ystävällisempi vatsalihasten treenimuoto. Samoin jalkojen maastakohottaminen. Edellinen tehoaa ylävatsan lihaksiin, jälkimmäinen alavatsan lihaksiin.

Nyt pitäis enää muistaa itsekin tehdä noita jumppaliikkeitä.
Alitsa sanoi…
Sunnuntaiaamuna heräillessä tuntui kuin selässäni olisi katkennut kuminauha. Siis hyvällä tavalla. Yhtäkkiä kipeydestä jännittyneet lihakset rentoutuivat ja kipu oli poissa.:)

Jäykkyys vain jäi. Ja tosiaankin haluan välttää moiset kivut tulevaisuudessa. Kiitos siis kaikille asiantuntevista vinkeistä!
Zombie sanoi…
Ihan perus kävelyt on hyviä. Huitaiset sellaisen 5 km suht reippaan kävelylenkin 2-3 kertaa viikossa niin saat liikuntaa ja selkä toimii vähän paremman. Erityisen hyvähän tämä on hartioille ja ristiselälle. Mutta se on huomattava, että pelkät kävelylenkit ei itsessään paranna selkälihaksistoa. Ne kuitenkin auttaa muilla tavoin, esim. rentouttaa ja vetreyttää. :)
Alitsa sanoi…
Zombie, kävely teki TOSI hyvää! :) Kävelen kyllä muutenkin mielelläni, mutta kylläpäs olikin kiva lenkki eilen: bongasin sinivuokkoja, leskenlehtiä, kimalaisen sekä nokkos- ja sitruunaperhoset.

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Spefilukuhaaste jatkuu: 5. Suomalainen spefikirja

Vauvakirjojen aatelia...

Spefilukuhaaste 2018