Kakkosta pukkaa...

...siis enneagrammitestistä, joita olen tehnyt monta erilaista saadakseni jonkun muun tuloksen, tässä yksi: Tunnista itsesi.

Ei auta mikään, olen kakkonen eli Avulias Huoltaja. On se kumma kun jokainen testi antaa johdonmukaisesti saman tuloksen. En ihan kympillä usko enneagrammiin, kun missään ei kerrota millä perusteilla yhdeksän luonnetyyppiä on valittu, mutta kieltämättä taidan silti olla aika vahva kakkonen.

Minusta on vaan tosi tympeä saada testissä vastaukseksi, että olen onnellisin kun "muut ovat tyytyväisiä" ja "kun saan hoivata". Ihan kuin minulla ei olisi ollenkaan omaa elämää ja omaa tahtoa (koen kuitenkin että minulla on, vaikka kovasti tykkään siitäkin että kaikilla on kivaa). Pitäisikö alkaa epäsosiaalisemmaksi, siten ehkä löytäisin "todellisen itseni"?

Mitäs te muut olette?

Kommentit

Kuutar sanoi…
Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.
Kuutar sanoi…
Äh, en osannut eka linkittää :(

Olen siis eniten Luova Individualisti mutta minusta löytyy myös Innostuvaa Suunnittelijaa.
Alitsa sanoi…
Varsin pelottavaa, mutta ihan teiltä kuulostaa kyllä. Tarkoittaako se sitä, että meikäläinen on patologinen lattiamatto? :/
Hehkuvainen sanoi…
Ai niin, minusta löytyi myös Vahvaa Vaikuttajaa eli Jyrää :). Se puskee pintaan entistä enemmän.
Alitsa sanoi…
Minussa on tuota Innostuvaa Suunnittelijaa kuten Kuuttarellakin. Ota tästä sitten selvää...

Toisaalta olen kyllä sitä mieltä, että ihmisen luonne muuttuu elämänkokemusten myötä ja minä en todennäköisesti ole enää pitkään kakkonen: se ei ole nykymaailmassa hirmuisen turvallista, kiltteyden hyväksikäyttö on niin yleistä.
Metta sanoi…
Minun se väitti olevan Tarkka Laadunvalvoja, mutta toisena tuli Uskollinen Kyseenalaistaja, johon osaan jotenkin paremmin samastua, etenkin juuri sen luottamuksen kohdalta. En tiedä sitten kuinka tarkasti sitä osaa itseään arvioida, kun itseään ei näe ulkoapäin. Minusta ainakin tuntui hankalalta.

Alitsa, älä huoli, eihän tämä ole ennustus vaan tulkinta tämänhetkisestä, ja sitäkin vaan yhdestä näkökulmasta. Ja vaikka kuinka jakaisi ihmiset yhdeksään kategoriaan niin jokaisella on silti omat henkilökohtaiset luonteenpiirteensä. Kaikissa näissä on sekä hyvää että huonoa.

Eikä kiltteys tarkoita ettei saa panna vastaan. Joskus kilteintä on vastustaa, ihan niinkuin lasten kanssa kilteintä on antaa niille rajat, niin hassulta kuin se kuulostaakin. Etkä sinä ole kynnysmatto. Et olisi pärjännyt elämässä noin hyvin jos olisit.

(Olisko jotain sanojenkäyttökurssia mille voisi hakeutua? Tänään ei tunnu millään löytyvän sellaisia sanoja joilla ilmaisisi päänsisältöä. Kamalan vaikeaa.)

Hieno uusi sivupohja muuten!
Alitsa sanoi…
Kiitokset sivupohjan kiittämisestä, ihan itse valitsin sen valmiista vaihtoehdoista! :)

Minun pitää tosiaan oppia olemaan kiltimpi itseäni kohtaan ja suojella joskus itseänikin, sitten minusta on ihan mukavaa olla kakkonen!
Omppu sanoi…
Eniten Tutkiva asiantuntija, toiseksi Tarkka laadunvalvoja.

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Spefilukuhaaste jatkuu: 5. Suomalainen spefikirja

Vauvakirjojen aatelia...

Spefilukuhaaste 2018