Ja tavaraa menee...

Tavaraa mennyt: 507

...mutta olen mennyt sekaisin tulevien tavaroiden määrässä. :( Tämä harmittava käänne on toki ikävä, mutta toisaalta olen muuttunut huomattavan kulutuskriittiseksi ja tuleva tavara on minulla todella harkinnassa nykyään. Eniten minua kiinnostaa uudessa tavarassa sen koko elämänkaari: mihin tuote menee kun minä olen valmis siitä luopumaan. Samaten se, mistä tuote tulee on minulle nykyään hyvin tärkeää: tykkään vaikkapa Globe Hopen materiaalien uudelleenkäytöstä. Monesti tuote ei olekaan raaka-aineessa vaan ideassa.

Olen myynyt nyt kirpputorilla tavaroitani kahdesti ja tienannut kokonaista 207 euroa. Jos summa suhteutetaan lähteneisiin tavaroihin, yksittäisen tavaran hinta ei juuri päätä huimaa (0,40 senttiä/tavara). Moni keräilevä ystäväni onkin sanonut, että ei luovu tavarasta, koska ei kuitenkaan saisi siitä omiaan takaisin. Rahan perässähän tässä ei olla itsekään, vaan mielenrauhan. Tavara sitoo energiaa ja tilaa. Ja tällä hetkellä olen tuhannen tavaran tavoitteessani yli puolessa välissä - eikä missään näy lähteneiden tavaroiden aiheuttamaa ammottavaa aukkoa. Olo on selkeämpi, tavaroiden joukosta löytyvät ne rakkaimmat, ne tavarat, jotka eniten minua määrittävät.

Ole siis rohkea, ystäväni! Luovu siitä kamasta, älä sen anna määritellä sinua. Määrittele sinä itse itsesi ja kotisi sellaiseksi että se ilmentää sinua sellaisena kuin tällä hetkellä olet. :)

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Spefilukuhaaste jatkuu: 5. Suomalainen spefikirja

Vauvakirjojen aatelia...

Spefilukuhaaste 2018