Uusin Potter nähty!

Kävin Siipan kanssa eilen elokuvissa Niagarassa. Siellä meni (kumma kyllä) uusin Potter-raina ja halusimme tukea pikkuteatteria suurten kustannuksella. Paikalla oli kokonaista 9 ihmistä (me mukaanlukien), joten todellisesta yksityisnäytöksestä oli kyse. Ilmeisesti ihmiset haluavat nähdä leffansa isommalta kankaalta kovemmilla äänillä. Ja Niagaran normaali elokuvayleisö ei taida ihan hirmuisesti perustaa huispaamisesta!

Luin jostain leffa-arvostelun, jonka mukaan Harry Potter ja puoliverinen prinssi on "hyvä, mutta yllätyksetön" elokuva. Olen tässä asiassa täysin samoilla linjoilla, mitään yllättävää ei valkokankaalla nähdä. Tietenkin kaikki suomennetut nimet olivat minulle varsin hykerryttäviä yllätyksiä, englanniksi kun olen Potterini lukenut. Esimerkkinä mainittakoon Horatius Kuhnusarvio (Horace Slughorn). Jaana Kapari-Jatta on kyllä paikoin tehnyt miltei akuankkamaisen työn käännöksissään.

Elokuvassa minusta hyvää oli:
- Draco Malfoyn kuvaaminen yksinäiseksi surulliseksi hahmoksi, jolle on kasautunut aivan kohtuuttomia paineita.
- Ginnien ja Harryn sekä Hermionen ja Ronin väliset teinikiherrykset
- Alan Rickman <3 (ei tarvitse lienee selityksiä)

Mikä ei ollut ihan huippua:
- Minusta kirja oli parempi kuin elokuva, huomattavasti. Jotenkin pikkuisen ponneton elokuvana.
- Ei toimi mitenkään itsenäisenä seikkailuna.

Siippa aloitti jo eilen lukemaan viimeistä kirjaa uudelleen. Katsotaan sitten mitä tuleman pitää kahdessa viimeisessä elokuvassa...

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Spefilukuhaaste jatkuu: 5. Suomalainen spefikirja

Vauvakirjojen aatelia...

Spefilukuhaaste 2018