Helle + uudet rillit = halpa krapula!

Nyt ei varsinaisesti mene kovin lujaa. Aina helteiden jatkuessa yli viikon alan voimaan huonosti. Poikkeuksetta. Elikkäs nyt voin huonosti. Luulen, että natriumtasapainoni on herkästi heilahtelevaa sorttia ja myös auringon valo tekee tepposensa. Jännää sinällään, että päivänä parina en ole enää edes kamalasti hikoillut. Se lienee oikeasti jo vähän huolestuttavaa. Tähän on kuitenkin helpohkoja parannuskeinoja. Ensiavuksi voi hypätä paria pysäkkiä ennen bussista ja mennä uimaan ihan törkeän lämpimään lampeen. Ja lopullinen ratkaisu on tietenkin jatkaa asumista Suomessa. Ei tätä pitkään kestä, pian pohjoismainen fysiikkani taas nauttii sateesta ja viimasta.

Eikä siinä vielä kaikki! Sain tänään uudet lasit, hienot ovat ja pikkuisen turkoositkin, mutta oli peijakas taas näkö huonontunut juuri sen verran, että nyt näen kyllä tarkasti, mutta muutokset hajataitossa tekevät esimerkiksi kävelyn kaupungilla kovin mielenkiintoiseksi. Tuntuu, että kaikki maailmassa on jotenkin hassussa kulmassa, portaissa pitää varoa jalkojaan. Positiivista tässä on se, että miinusta oli tullut laseihin lisää, joten peilikuvakin näyttää kovin pieneltä ja sutjakalta...:D

Kommentit

Hehkuvainen sanoi…
Otan osaa :/. Minä olen kauneimmillani ja parhaimmillani silloin, kun ulkona on 10 astetta pakkasta, lunta tulee vaakasuoraan ja pohjoistuuli repii järjenkin päästä. Sitä odottaessa.

Kun sain nämä lasit, minulta meni pitkään totutellessa. Oli kyllä kurjaa aikaa. Se oli järkyttävintä, että ovatko leivät oikeasti niin pieniä!! Että ei perhana, en kyllä maksa entistä hintaa leivästä, joka on kolmasosan pienempi kuin ennen uusia laseja!! :D
Anonyymi sanoi…
Onnea uusille prilleille! Muista lepuutella silmiä välillä.:)

Suomessa pitäisi tosiaan tehdä matkailuvaltti siitä, että täällä ei tarvitse kerralla kauan hikoilla. Minä tosin nautin lämmöstä nyt sitten sinunkin puolestasi, ja Hehkuvaisen puolesta, niin ei mene helle hukkaan::)
Alitsa sanoi…
Minun lempivuodenaikani on kirpeä alkusyksy. Ihana viileys ja ruska!

Minä muuten keksin eilen keinon pahentaa oloani entisestään: söin puoli litraa mansikoita ja ne eivät ilmeisesti sopineet auringonpistoksesta kärsivälle. Tuli oksennus ja nousi kuume. Jännää!
Anonyymi sanoi…
Voi sinnuu! Hali! Voikohan mansikoista saada allergisen reaktion? Joskus niissä on kyllä pöpöjäkin matkassa, jos ei pese kunnolla. Ja mansikathan liiskoittuvat pestessä, mikä on sääli. Mun ratkaisuna on usein pestyt liiskamansikat (ei liian paljon) + mansikoita kätkemässä jätskiä (paljon).

Toivottavasti on jo parempi olo, ja kohtahan viilenee taas!
Alitsa sanoi…
Juu, paha olo meni pois. Päättelin ihan niin, että mansikat ovat aika voimakas diureetti ja heittivät nestetasapainon lopullisesti kallelleen. Sitten minulle kävi ikäänkuin Valentin Konoselle aikanaan, kun nestetankkaus meni vähän pieleen...:D

Mutta nyt on parempi olo, keho ikäänkuin tottuu lämpöön. Ei sillä ole muuta vaihtoehtoa.
Anonyymi sanoi…
Valentin taidetaan muistaa ikuisesti tuosta!:) Olet hyvässä seurassa.
Metta sanoi…
Ne lasit onkin vielä näkemättä! Tule taas johonkin tapaamisiin kun voit paremmin! Näytelmästä on tulossa tosi hieno ja laulutkin taitaa olla ihan sopivia siihen.
Omppu sanoi…
Mansikoille voi olla allerginen.

Minäkin tykkään kirpakasta alkusysksystä kaikkein eniten. Vihaan hellettä! Eilen iski tappomigreeni kun olin ruokkimassa kaverin papukaijoja ja sitten makasin siellä tuntikausia enkä päässyt teatteritreeneihin.

Pakko sanoa: ei aleta voimaan, Alitsa, vaan _aletaan_voida_!

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Spefilukuhaaste jatkuu: 5. Suomalainen spefikirja

Vauvakirjojen aatelia...

Spefilukuhaaste 2018